Wat is therapie?

Als je je aanmeldt voor psychotherapie heb je waarschijnlijk al langer last van psychische klachten die je belemmeren in je dagelijks leven.

In de therapie kijken we samen naar de patronen in jouw leven, hoe jij de dingen doet, wat je herhaalt in contact met andere mensen en de manier waarop je omgaat met je gedachten en gevoelens, en hoe deze patronen jouw klachten beïnvloeden. Door je zowel te richten op het aanpakken van je klachten zelf, als ook op de achtergrond van jouw klachten, kun je je klachten effectief aanpakken en zo verminderen.

Therapie is wat mij betreft samenwerken; samen je klachten en de patronen in jouw leven onderzoeken en aanpakken. Als therapeut kan ik jouw klachten niet wegnemen, maar we kunnen wél samen kijken hoe het komt dat je klachten hebt ontwikkeld en wat je kunt doen om daar minder last van te ervaren. Als therapeut help ik je om inzicht te krijgen in jezelf, in de ontwikkeling van en het omgaan met je klachten. Therapie is dus een proces van samen, we zetten ons samen in om jouw doel van klachtafname te bereiken.

wat is therapie
Scroll naar top